Tandarts de baare

Zonder angst weer een stralende glimlach

Geplaatst op

De laatste jaren is er veel veranderd bij de tandarts. Steeds meer is men ervan overtuigd dat mensen met een angst voor de tandarts geholpen moeten worden. Hiervoor heeft de moderne tandarts, ook wel de esthetische tandarts genoemd, een aantal methoden voor bedacht. In deze blog nemen we deze met je door en vertellen we je daarnaast hoe je zonder angst weer een stralende glimlach kan krijgen. Lees snel verder en ontdek hoe het zit. 

Narcose tandarts

Wanneer je vroeger bang voor de tandarts was, dan had je het zwaar. Er was niet of nauwelijks aandacht voor. Maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. Zelfs zijn er tandartsen die hier in gespecialiseerd zijn. Bij een moderne tandarts kun je om een roesje vragen, dit is een lichte narcose die het mogelijk maakt dat jij op een rustige manier de behandeling kan ondergaan. Daarnaast heeft de tandarts ook nog allerlei gesprekstechnieken tot zijn beschikking, om misschien zelfs zonder roesje een behandeling te kunnen doen. Dit laatste kan een lange termijn doel zijn, of het blijft gewoon zo dat je een roesje kunt krijgen en dit ook blijft gebruiken. Het hangt helemaal van je eigen ontwikkeling af op dit punt. Niets is gek en in principe kan het allemaal.

Bleken van de tanden

Maar hoe krijg je nou je stralende glimlach weer terug die je vroeger altijd had en waar je de laatste jaren toch wel weer naar terugverlangt? Daarvoor is een blijkbaar handeling ontwikkeld. De tandarts blijkt je tanden met peroxide en een speciale lamp. Samen bepalen jullie hoe wit de tanden van je moeten worden. Wanneer dit vastgesteld is, kan de behandeling beginnen. Deze is pijnloos en duurt meestal ongeveer een half uur. Kan zijn dat er nog een herhaalbehandeling nodig is, maar meestal eens een keer ook voldoende. We raden je aan om niet thuis te bleken, omdat dit niet in een gecontroleerde omgeving gebeurt.

Facings

Je kunt met behulp van schildjes van porselein of composiet, die op maat gemaakt worden speciaal naar de vorm van je tanden, je gebit op het gebied van kleur en vorm een correctie geven. Meestal gaat het dan om de voortanden. Facings worden pijnloos gezet en gaan zo’n 15 jaar mee. Ook hiermee kun je je stralende glimlach terug krijgen.

We raden je tandarts gorichem aan voor een behandeling om je stralende glimlach weer terug te krijgen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over dentale zorg? Lees er dan snel meer over.

Contactgegevens

Via info @ tandartsdebaare.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden