Tandarts de baare

Weg met de onzekerheid: weer een gezonde lach

Geplaatst op

Tandarts Rotterdam Zuid helpt je graag met de nodige behandelingen om weer helemaal vrolijk en gezond te kunnen lachen. Want mensen kunnen behoorlijk zitten met verschillende problemen als het gaat over de kwaliteit van hun gebit. In deze blog willen we je graag geruststellen. Er zijn tal van behandelingen tegenwoordig die vrijwel alle mondproblemen weg kunnen nemen. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet zodat je weet wat er mogelijk is. Lees snel verder en vergeet niet om ook onze andere blogs te lezen. 

De esthetische tandarts

De tandarts van tegenwoordig is niet meer die van vroeger. Gelukkig maar, want niet elke tandarts had het vermogen om op een totaal pijnloze manier te werken. Ook waren er veel behandelingen nog niet ontwikkeld, waardoor eigenlijk uiteindelijk alleen door een kunstgebit te nemen het mogelijk was weer een perfect gebit te hebben. Tegenwoordig is dat allemaal anders geworden. Steeds meer is de tandarts een esthetische tandarts. Er zijn dan ook tal van behandelingen die je kunnen helpen je gebit weer in een topconditie te krijgen. We nemen ze hieronder even met je door. Denk aan deze voorbeelden: 

Facings. Het is mogelijk om je natuurlijke tanden te laten omringen met composiet. Dit is een materiaal dat zeer hard is en de buitenkant van je natuurlijke tanden weer als nieuw oogt. Je kunt het zien als een façade die eventuele problemen als schuine tanden en verkleuringen opheft. Je kunt dus echt je gebit door de tandarts laten modelleren. Natuurlijk is deze behandeling totaal op maat. Want elk gebit is uniek. 

Bleken. Het is mogelijk om je tanden wit te laten maken. Wat is eigenlijk een bleekbehandeling? Opties voor het bleken van tanden. Er zijn veel methoden en producten beschikbaar om tanden te bleken. Misschien weet je niet goed welke je moet kiezen, daar helpen we je bij. Er zijn drie algemene categorieën van witmakende methodes, die:

  • door je tandarts worden gehanteerd
  • verstrekt door je tandarts voor thuisgebruik
  • over de toonbank verkrijgbaar of thuis gemaakt zonder toezicht van je tandarts

Je kunt een bepaalde methode voor het bleken van tanden kiezen op basis van een of meer factoren, waaronder:

  • het type verkleuring dat je hebt
  • de kosten van de behandeling
  • de behandelmethode
  • de leeftijd (dit geldt voor kinderen)

Het is nuttig om bleekmethoden met je tandarts te bespreken voordat je er een probeert. Je tandarts kan een behandelplan aanraden dat het beste aansluit bij je wensen. Waarschijnlijk bespreek je een aantal methoden om je tanden witter te maken. Houd er rekening mee, dat de tijd die nodig is om je tanden veilig witter te maken, afhangt van het type verkleuring dat je hebt en de methode die gebruikt wordt om je tanden witter te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over dentale zorg? Lees er dan snel meer over.

Contactgegevens

Via info @ tandartsdebaare.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden