Tandarts de baare

Wat zijn facings?

Geplaatst op

Wil je mooie witte tanden? Of wil je verlost worden van een spleetje tussen de tanden? Een gebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenaamde facing kan de tandarts je gebit een stuk mooier maken. Daarom hebben we het in deze blog over de facings. We vertellen wat ze zijn, hoelang ze meegaan, waarvan ze gemaakt zijn en tot slot vertellen we waar de behandeling uit bestaat.

Wat is een facing?

Soms kunnen tanden er minder mooi uitzien. Ze staan dan bijvoorbeeld scheef, zijn verkleurd of er zijn hoekjes van afgebroken. Met de zogenaamde facing is dat uiterlijk te veranderen. een facing is namelijk een laagje tandkleurig vulmateriaal Van composiet of een ander schildje van porselein dat op de tand wordt geplakt.

Hoe lang gaan facings mee?

Een facings utrecht gaan vijf tot tien jaar en soms zelfs langer mee. Roken en veel koffie of thee drinken, werkt verkleuring in de hand. Een facing kan slijten of beschadigen wanneer je bijvoorbeeld tandenknarst of op je nagels bijt. Een beschadigde of gesleten facing kan altijd altijd gerepareerd of vervangen worden. Deze behandeling beschadigd de tand zelf niet.

Het materiaal

De facings worden gemaakt van composiet of porselein. Voor die van composiet, hoeft de tandarts over het algemeen minder aan jouw tanden te slijpen. Ook is het resultaat beter voorspelbaar en zijn de kosten aanzienlijk lager dan bij de porseleinen variant. Daartegenover staat dat een porseleinen facing, minder gevoelig is voor aanslag op het oppervlak.

Waaruit bestaat de behandeling?

Het aanbrengen van een facing verloopt in een aantal stappen. Zo wordt de composieten facing in één behandeling aangebracht. Maar een porseleinen facing wordt in een tandtechnisch laboratorium gemaakt. Hierdoor moet je minimaal twee keer naar de tandarts.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over dentale zorg? Lees er dan snel meer over.

Contactgegevens

Via info @ tandartsdebaare.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden