Tandarts de baare

Wat kan ik aan mijn slechte gebit laten doen?

Geplaatst op

Veel mensen krijgen na verloop van tijd te maken met een verslechtering van hun gebit. De schade aan je tanden wordt voornamelijk veroorzaakt door het zuur en het hoge suikergehalte in frisdranken, energiedranken en voedingswaren. Wanneer je daarnaast ook de periodieke controles vermijdt omdat je een bepaalde mate van angst voor de tandarts kent, stapelen de problemen zich op. Toch zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden om een beschadigd gebit te herstellen. In dit blog geven we een overzicht van de meest toegepaste behandelingen door professionele tandartsen om beschadigde tanden te repareren. 

Facings

Tandheelkundige facings bieden een oplossing voor licht beschadigde tanden, zoals een afgebroken tand, gespleten en misvormde tanden. Het zijn zeer dunne deklagen die bestaan uit composiet of porselein die je kunt laten maken in de door jou gewenste wittint. De deklagen worden op de gewenste tanden geplaatst door de bovenste laag van je tanden te slijpen. Hierdoor ontstaat er een hechtingslaag, waar de facings overheen worden geschoven. Het is dus een zorgt hoesje over je eigen tanden, waardoor je tanden de gewenste kleur, vorm en grootte krijgen. 

Implantaten

Implantaten bieden uitkomst bij ontbrekende tanden. Bij deze behandeling worden beschadigde tandwortels vervangen door metalen, schroefvormige boutjes. Aan deze metalen pinnen zijn kunsttanden bevestigd, die je in de gewenste maat en kleur kunt laten plaatsen. Ze kunsttanden functioneren exact hetzelfde als een echte tand. Het enige verschil is dat er nu geen zenuw meer aanwezig is, waardoor het gevoel in de tand is verdwenen. We raden je aan om hiervoor een behandeling in te plannen bij een tandarts die gespecialiseerd is in implantologie, zoals implantologie Amsterdam.

Tanden bleken

Steeds meer mensen hebben behoefte aan wittere tanden omdat er een gele gloed is ontstaan in de loop der tijd. Om je tanden weer witter te maken, kun je jouw tanden laten bleken bij een tandartspraktijk. Het bleken van tanden gebeurt in verschillende behandelingen, waardoor je eenvoudig de gewenste teint creëert. Er zijn verschillende manieren om je tanden te bleken, namelijk door enkele laserbehandelingen of in de vorm van gel. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over dentale zorg? Lees er dan snel meer over.

Contactgegevens

Via info @ tandartsdebaare.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden