Tandarts de baare

Wat is het verschil tussen tandsteen en tandplak?

Geplaatst op

Het is goed om regelmatig een bezoek aan de tandarts te brengen. De tandarts zorgt er namelijk voor dat je gebit onderhouden wordt en maakt je gebit vrij van tandsteen en tandplak. In deze blog lees je meer over het verschil tussen tandsteen en tandplak en waarom het goed is dat de tandarts dit weghaalt.

Verschil tussen tandsteen en tandplak

Tandsteen is een laag kalk dat op je tanden zit. Als je voelt met je vingers, dan is dit de harde laag die ruw aanvoelt. Doordat het zo ruw is houdt het gemakkelijk etensresten vast. Daarnaast geeft het ook een gele of bruine kleur aan je tanden. Iets wat je natuurlijk niet wilt laten zien als je glimlacht. Ook kan het ervoor zorgen dat je gaatjes krijgt en kan het je een slechte adem geven. Een goede stok achter de deur om dus regelmatig een bezoek aan de tandarts te brengen. Tandplak veroorzaakt vooral gaatjes. Tandplak ontstaat door bacteriën en tasten je glazuurlaag aan. Het zorgt er uiteindelijk voor dat je glazuur zo erg wordt aangetast dat het stuk gaat. Als dit gebeurd dan ontstaat er een gaatje. Iets wat je natuurlijk niet wilt horen als je bij de tandarts zit. 

Waarom naar de tandarts?

Waar je naar de tandarts gaat maakt niet zoveel uit, het is belangrijk dat je gaat. Woon je bijvoorbeeld in Groningen, dan is het natuurlijk verstandig om naar de tandarts Groningen te gaan. Als je regelmatig naar de tandarts gaat, dan kan de tandarts ervoor zorgen dat je gebit in goede staat verkeerd. Hierbij wordt er goed gezorgd voor zowel je tanden als je tandvlees. Bij een bezoek aan de tandarts wordt je tandsteen en tandplak weggehaald waardoor de kans op gaatjes verminderen. Vind je het niet leuk om naar de tandarts te gaan, dan is het dus juist extra belangrijk om te gaan. Ga je regelmatig heen, dan duurt een bezoek niet lang. Hiermee wordt ongeveer twee keer per jaar bedoeld. Ga je minder vaak heen, dan heb je kans dat de tandarts meer werk heeft aan je gebit en dus langer bezig is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over dentale zorg? Lees er dan snel meer over.

Contactgegevens

Via info @ tandartsdebaare.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden