Tandarts de baare

Waarom is de mondhygiënist zo belangrijk?

Geplaatst op

De mondhygiënisten zijn gespecialiseerd in het voorkomen van tandvleesaandoeningen en gaatjes. Diegene maakt je gebit schoon en behandelt je klachten, zoals ontstoken tandvlees. Ook geven ze adviezen over hoe je jouw mond, gebit en tanden goed schoon kunt houden. In deze blog hebben we het dan ook over de mondhygiënist. Zo vertellen we wat zijn of haar taken zijn en wat je van een behandeling kunt verwachten.

De taken van een mondhygiënist

Een mondhygiënist is er voor het voorkomen en het behandelen van mondproblemen. Je zou bijvoorbeeld naar de mondhygiënist kunnen met ontstoken tandvlees, als je veel gaatjes hebt, bij veel tandsteen of aanslag, loszittende tanden of kiezen, een slechte adem en een vieze smaak in de mond. Het kan zijn dat je veel medicijnen gebruikt en daardoor bijvoorbeeld een droge mond hebt. Ook dan kan een bezoek aan de mondhygiënist geen kwaad. Ook geeft hij of zij adviezen over het schoonhouden van de mond, het gebit en de tanden. Zoals over het goed poetsen van je tanden, hoe je tandvleesaandoeningen zo veel mogelijk kunt voorkomen. Ook kunnen zij onderzoeken hoe schoon en gezond je gebit echt is.

Wat je kunt verwachten aan een bezoek bij de mondhygiënist

Voorlichting over aandoeningen in de mond, de relatie met de algemene gezondheid en voeding. Ook geven zij poetsadviezen en vertellen zij je hoe je jouw tanden en kiezen goed kunt reinigen. Ze verwijderen tandplak en tandsteen. Het kan voorkomen dat ze het worteloppervlak gladmaken en ze polijsten ook de vullingen. Zoals benoemd onderzoeken ze ook de mond. Zij kunnen in opdracht van de tandarts kleine gaatjes is de tanden en kiezen vullen. Tijdens een behandeling zal de mondhygiënist Amsterdam ook vragen naar jouw algemene gezondheid en je eetpatroon.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over dentale zorg? Lees er dan snel meer over.

Contactgegevens

Via info @ tandartsdebaare.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden