Tandarts de baare

Veelvoorkomende poets fouten

Geplaatst op

Je hoort de tandarts het wellicht nog zeggen ‘poets 2x per dag 2 minuten je tanden’. Dit is een van de ‘eisen’ voor een goede mondhygiëne. Toch houden veel mensen zich hier niet aan en gaat de gezondheid van het gebit langzaam achteruit. Het is bewezen dat als je elke dag je tanden minder lang poetst dan 2 minuten per er meer tandplak blijft zitten.  Lees hieronder nog meer veelvoorkomende ‘fouten’ die mensen maken tijdens het poetsen van de tanden en zorg ervoor dat jij deze fouten niet maakt. 

Te hard poetsen

Het gebruik van de verkeerde techniek bij het poetsen, gekoppeld aan een te harde druk op de tanden, kan slijtage aan je tanden veroorzaken en mogelijk leiden tot terugtrekkend tandvlees. Het harder poetsen van de tanden laat ze niet schoner achter. Veel elektrische tandenborstels hebben een sensor die licht flikkert als je te hard poetst, dit zou een goede oplossing voor je zijn als jij ook te hard poetst of als je niet weet of je je tanden te hard poetst. 

Het niet gebruiken van tandenstokers of flosdraad 

De mondhygiëniste zou je altijd aanraden tandenstokers of flosdraad te gebruiken en een aantal keer per jaar langs de mondhygiëniste te gaan. Ga bijvoorbeeld eens langs Operatandarts in Watergraafsmeer. Door gebruik te maken van tandenstokers en flosdraad maak je de zijkant van de tanden en de rand van het tandvlees goed schoon. Als je flosdraad gebruikt is het ook aan te raden ragers te gebruiken. Ragers helpen de zijkant van de tanden ook echt schoon te maken. Flosdraad haalt vaak alleen opvallend vastzittend vuil weg. 

Het gebruiken van de verkeerde tandenborstel

Handmatig poetsen of poetsen met een elektrische tandenborstel is altijd een punt van discussie. Toch kom je met een elektrische tandenborstel beter bij de kiezen helemaal achter in de mond en maakt deze de poetsbeweging al voor je. Je hoeft de tandenborstel alleen in de goede hoek te plaatsen en de elektrische tandenborstel doe in principe de rest. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over dentale zorg? Lees er dan snel meer over.

Contactgegevens

Via info @ tandartsdebaare.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden