Tandarts de baare

Tandartsen en andere zorgprofessionals voor mondgezondheid

Geplaatst op

Er kunnen verschillende soorten zorgprofessionals betrokken raken bij de verzorging en het onderhouden van je tanden, tandvlees en mond. In deze blog delen we graag met je wat de specialistische zorg is die aangeboden wordt door zorgprofessionals en op welke manier zij jou kunnen helpen met het behouden van een goede en gezonde mond.

Nota bene: Voorkomen is beter dan genezen, is het oude adagium. Een goede en gezonde mond en gebit zijn van groot belang om jaren later nog steeds blij te zijn met je eigen natuurlijke gebit. Om die reden adviseren we je om elk half jaar een controle-afspraak te hebben bij je tandarts. Ben je woonachtig in de regio Utrecht? Dan raden we je van aan om een bezoek te brengen aan deze mondhygiënist van AVT kliniek in Utrecht.

Algemene Tandarts

Een algemene tandarts is je gebruikelijke tandarts. Deze tandarts stelt een diagnose, biedt je een behandeling op maat aan en zorgt voor diverse mondzorg gerelateerde zaken, waaronder wortelkanalen, kronen, tandvleeszorg, fineers, vullingen, bruggen en voorlichting. Alle gelegitimeerde tandartsen hebben een diploma behaald. In de meeste gevallen zijn er drie of meer jaar nodig voor de opleiding tot algemeen beoefenaar van de tandheelkunde. Daarnaast komt nog eens vier jaar van de tandheelkundige school om een algemene tandarts te worden. Om een tandarts-specialist te worden, moet je een extra postdoctorale opleiding hebben afgerond.

Endodontist

Een endodontist is een tandarts die gespecialiseerd is in het achterhalen van de oorzaken, stellen van een diagnose, onderhoud en preventie en de behandeling van ziekten en verwondingen van de menselijke tandpulp of de tandzenuw. Deze specialist in de tandheelkunde kan zowel relatief eenvoudige tot moeilijke wortelkanaalbehandelingen of andere soorten operaties aan de wortel van de tand of kies uitvoeren.

Radioloog voor mond- en kaakchirurgie

Een radioloog voor mond- en kaakchirurgie is de mondverzorger die gespecialiseerd is in het nemen en uitlezen van alle soorten röntgenfoto’s en -gegevens die gebruikt zouden kunnen bij het stellen van een diagnose en het monitoren van ziekten en aandoeningen van het gebied van de mond, de kaak en het aangezicht.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over dentale zorg? Lees er dan snel meer over.

Contactgegevens

Via info @ tandartsdebaare.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden