Tandarts de baare

Hoe zorg je ervoor dat je tandartsbezoekjes gelimiteerd blijven?

Geplaatst op

Een tandartsenpraktijk is een instelling die je idealiter tweemaal per jaar bezoekt voor een controle en niet meer. Daarnaast kan het natuurlijk voorkomen dat je misschien een kwaaltje in je mond hebt waardoor je nog extra de tandarts moet bezoeken. Deze bezoekjes wil je hoe dan ook op een minimum houden. Dat doe je door je mondgezondheid hoog te houden. In deze blog gaan we het hebben hoe jij je tandartsbezoekjes kunt limiteren en je gebitsgezondheid hoog kunt houden.

Flos elke dag

Bij veel mensen zit deze activiteit niet in het standaard ritme. Maar flossen is zeker belangrijk, dat geldt zeker als je niet te vaak naar de tandarts wilt gaan. Flossen zorgt er namelijk voor dat tandsteen niet blijft zitten. Je kunt namelijk het tandsteen preventief weg flossen. Daarnaast is flossen ook nog eens goed voor de algehele gezondheid van je gebit, zeker voor het tandvlees is flossen erg goed.

Poets je tanden tweemaal daags

Het is het belangrijkst om je tanden tweemaal daags te blijven poetsen. Dit zorgt naast een frisse mond ook nog eens voor dat je tanden sterk en gezond blijven. Poetsen met fluoride tandpasta is bewezen om het beste te zijn. Deze tandpasta zorgt er namelijk voor dat je gehele gebit versterkt. Als twee keer per dag poetsen nog niet in jouw ritme zit, raden wij dit sterk aan om toch te doen. Poets dan op het moment dat je wakker wordt of na het ontbijt en net voor het slapen gaan.

Zorg dat je niet teveel dingen eet en drinkt met suiker erin

Vermijd het eten en drinken zoveel mogelijk als er hoge gehaltes van suiker in zit. En als er veel suiker zit in eten of drinken consumeer dit dan op een ‘slimme manier’. Met deze slimme manier bedoelen we dat je suikerhoudende producten snel opeet of snel opdrinkt. Als jij namelijk 3 uur over je blikje cola gaat doen dan is dit veel schadelijker voor je gebit dan wanneer je hem binnen 10 minuten opdrinkt. Hetzelfde geldt voor eten.

Conclusie

Er zijn dus een aantal dingen die je kunt doen om het bezoekjes aantal aan de tandarts gelimiteerd kan houden. Als je meer wilt weten over hoe je dit kunt doen adviseren wij om de website te bezoeken van tandarts Amsterdam. Wil je meer weten over tandheelkunde, blijf ons dan volgen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over dentale zorg? Lees er dan snel meer over.

Contactgegevens

Via info @ tandartsdebaare.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden