Tandarts de baare

Het is die Amsterdamse stijl: een white smile met facings

Geplaatst op

In de loop van de tijd kan het zo zijn dat je glimlach donkerder wordt, eigenlijk het tegenovergestelde van de kleur van je haren, die met de jaren lichter lijken te worden. Als je er graag iets aan wilt doen, dan is het mogelijk met cosmetische behandelingen bij de tandarts die geen pijn doen. Wil je weten hoe het zit met die facings? Neem dan contact op met facings Amsterdam. Ze kunnen je alles vertellen over deze cosmetische behandeling. We nemen een aantal cosmetische behandelingen van de tandarts met je door. 

Facings

Sinds enkele jaren is het mogelijk om bij de tandarts een behandeling met facings te ondergaan. Dit klinkt natuurlijk heel spannend: ‘een behandeling ondergaan,’ maar wat de tandarts doet bij een behandeling met facings is dat hij schildjes maakt die voor je tanden gezet worden. Ze worden er dus aan bevestigd. De facings zijn gemaakt van composiet of porselein, uit deze twee materialen kun je kiezen. Het is mogelijk om met facings een correctie te bewerkstelligen, bijvoorbeeld een schuine tand recht laten lijken of een verkleurde tand(en) weer mooi wit laten ogen. 

Bleekbehandeling

Het bleken van de tanden heeft een goed effect op de tint ervan. Zo kun je gele of donkere tanden weer witter maken. Een tandarts maakt hiervoor gebruik van peroxide en een lamp. Een of twee behandelingen zijn doorgaans genoeg om de gewenste lichtere tint van het gebit te verkrijgen. Ondanks de mogelijkheid om thuis tanden te bleken, willen we je dit toch niet aanraden. Al was het maar omdat er dan geen professionele hulp in de buurt is (of je moet een relatie hebben met een tandarts) om te assisteren wanneer dat nodig is. 

De twee hierboven genoemde behandelingen zijn relatief gemakkelijk te realiseren. Andere behandelingen met naast een cosmetisch ook een medisch doel, zijn het klikgebit op implantaten en de beugel. Deze laatste heeft verschillende verschijningsvormen, zelfs is er een type beschikbaar dat onzichtbaar is, omdat het ding achter de tanden wordt geplaatst.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over dentale zorg? Lees er dan snel meer over.

Contactgegevens

Via info @ tandartsdebaare.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden