Tandarts de baare

Een stralende glimlach doet wonderen

Geplaatst op

We leven in een uiterst communicatieve tijd. Het is belangrijk dat je vlot en accuraat kunt communiceren. Een gezonde glimlach hoort daarbij. Maar hoe kun je deze bereiken wanneer je deze van nature niet zelf hebt (of niet meer hebt)? In deze blog nemen we een aantal tips met je door waarmee jij ook een stralende glimlach kunt hebben. Lees snel verder en ontdek hoe je jezelf kunt verbeteren op dit punt. We raden je tandarts zeist aan, deze experts kunnen je helpen met verschillende dentale behandelingen.

Bleken bij de tandarts

Je hoort wel eens dat mensen op internet een pakket kopen waarmee ze thuis hun tanden kunnen bleken. Het gaat dan om peroxide. Wij raden je dit ten zeerste af, omdat je niet precies weet welke middelen het zijn en de sterkte ervan. Daarnaast is er geen expert in de buurt om je bij te staan als er iets fout gaat. Verder is het bij de tandarts veel beter geregeld en zijn de resultaten van de behandeling stukken beter. Het kan zijn dat je wat goedkoper uit bent als je thuis bleekt, maar dat argument is verwaarloosbaar wanneer je kijkt naar de risico’s van zelf bleken. 

Facings laten zetten

Er zijn nog veel meer behandelingen die er voor zorgen dat je een stralende glimlach kunt krijgen. Wat te denken van de steeds populairder wordende behandeling met facings. Afgesleten tanden, verkleurde tanden en tanden met een afwijkende vorm (en waar jij je al jaren aan stoort) kunnen gecorrigeerd worden met behulp van facings. Wat zijn facings? Dit zijn plaatjes die je voor je tanden laat maken door de tandarts. Je zou het ook schildjes kunnen noemen. Ze ogen levensecht en maken het mogelijk om je glimlach mooi en stralend te krijgen. Er bestaan twee soorten: 

  • Porseleinen facings
  • Composiet facings

Deze facings zijn relatief makkelijk te zetten en gaan lang mee. Porselein is duurder dan composiet en gaat langer mee. Maar over het algemeen gaan facings een aardige tijd mee, zo’n 15 jaar. Dus je kunt er een heel eind mee vooruit. 

Conclusie

Je hoeft je niet druk te maken over het feit dat je nog geen stralende glimlach hebt. Die kun je laten ‘aanmeten’ bij de tandarts. Esthetische behandelingen die erop gericht zijn om het uiterlijk van het gebit te verbeteren (en daarbij zorgen ze ook voor een gezonder gebit), zijn steeds meer mainstream. Laat je informeren door een expert!

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over dentale zorg? Lees er dan snel meer over.

Contactgegevens

Via info @ tandartsdebaare.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden