Tandarts de baare

De voordelen van een klikgebit

Geplaatst op

Veel mensen hebben last van een kunstgebit in hun mond. Dit laatste gebit is al bijzonder lang de standaard voor vervanging van het natuurlijke gebit. De laatste decennia is er een ontwikkeling geweest waarbij er een mooi alternatief voor het ouderwetse kunstgebit is gekomen. We hebben het dan over het klikgebit. Wat houdt dat precies in? We nemen het in deze blog met je door.

Voordelen van een klikgebit 

Er zijn tal van voorbeelden te noemen die verbonden zijn met het gebruik van een klikgebit. Maar eerst gaan we even vertellen wat een klikgebit eigenlijk is. Dit is een kunstgebit dat vastgezet wordt op implantaten die in je kaak gezet worden. Op deze manier heb je het gevoel dat je een natuurlijk gebit hebt, terwijl dit natuurlijk een kunstmatig gebit is. Het is erg fijn om met een klikgebit te eten, zeker in vergelijking met een ouderwets kunstgebit. Dit wilde nog wel eens los gaan of dat er allerlei viezigheid onder kwam. Natuurlijk moet je een klikgebit ook schoonmaken, maar het zit een stuk fijner.

Meer voordelen klikgebit

Er zijn nog veel meer voordelen verbonden met een klikgebit, wat dacht je van deze bijvoorbeeld:

  • Het lijkt een echt gebit, je kunt zelfs een klikgebit laten maken op basis van een afdruk van je oud tanden
  • De looks zijn erg mooi van een klikgebit. Je krijgt echt een Hollywood glimlach.

Dit zijn de twee voordelen die een klikgebit erg populair maken. 

Neem contact op met de tandarts 

Ben je je oude kunstgebit erg zat en wil je graag ook weer het gevoel hebben dat je natuurlijke tanden hebt? Neem dan contact op met de tandarts. Deze kan je prima informeren over wat je kunt doen en wat de opties zijn. Het is ook belangrijk om contact op te nemen met de zorgverzekeraar, zo weet je precies waar je aan toe bent en wat er precies vergoed wordt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over dentale zorg? Lees er dan snel meer over.

Contactgegevens

Via info @ tandartsdebaare.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden