Tandarts de baare

Bang voor de tandarts? Dat hoeft niet meer!

Geplaatst op

In het gebied van de tandheelkunde zijn er de laatste jaren veel ontwikkelingen geweest. Sowieso veel meer dan vroeger is er aandacht voor angst voor de tandarts. Vroeger werd het een beetje weggewuifd, maar nu bekend is dat zo’n 40% van de Nederlanders een bepaalde mate van angst voor de tandarts heeft, werd de tijd dat het serieus opgepakt werd. Dit is gedaan en met veel succes. Tegenwoordig staat de goeie tandarts bekend als de esthetische tandarts met ervaring met angstklachten. De laatste noemen we dan meer specifiek de angsttandarts. Deze blog gaat over deze laatste expert. We raden je tandarts castricum aan vanwege de tandheelkundige expertise en ervaring met patiënten die angst hebben.

Een roesje of een pil

In feite heeft de tandarts een aantal mogelijkheden om je helemaal ontspannen te krijgen, dit kan met een lichte narcose, of ook wel genoemd een roesje, en met een pilletje waar je rustig van wordt. Dit soort middelen zijn vooral bedoeld voor mensen met ernstige klachten op het gebied van angst. Daarnaast heeft de tandarts voor de wat mindere klachten ook gesprekstechnieken in zijn repertoire. Op deze manier wordt er een vertrouwensband gekweekt tussen patiënt en tandarts waardoor het stressniveau daalt.

De angsttandarts en kinderen

Niet alleen volwassenen kunnen bang zijn voor de tandarts ook kinderen hebben geregeld last van problemen op dit vlak. Daarvoor is de angsttandarts ook in vele gevallen gespecialiseerd. Door mee te gaan met het niveau van het kind is er veel leed weg te nemen. Als ouder kun je ook veel doen om je kinderen gerust te stellen. Laat ze gewoon al een beetje wennen aan het idee dat er een tandenborstel in hun mond zit. Dan is het veel minder gek als er een spiegeltje bij komt kijken tijdens een tandartscontrole bezoek. Natuurlijk hebben we het dan over zeer kleine kinderen waarbij het poetsen vooral nog spelenderwijs gebeurt.

Conclusie

Ben je bang voor de tandarts, dat hoeft niet meer! De angsttandarts helpt je de angst weg te nemen en eventueel hieruit te groeien

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over dentale zorg? Lees er dan snel meer over.

Contactgegevens

Via info @ tandartsdebaare.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden